Det å bo i et fosterhjem!

//Et ganske tung innlegg å skrive//

Heei alle sammen, nå tenkte jeg at jeg skulle ta opp noe jeg har lest utrolig mye om i det siste, noe som provoserer meg ganske mye!
Men før dere leser vidre nedover husk å meld dere på Giveaway - Sminke konkurransen min HER! ( Vinneren trekkes Søndag 10 mai) 

i det siste har jeg sett at veldig mange skriver om at de har blitt tatt fra ungen sin, de klager faktisk på barnevernet og politiet, noe jeg mener at kanskje er litt dumt, Jeg for merker at jeg blir utrolig provosert av disse bloggerne. det er utrolig mange som skriver at barnevernet kommer å hente ungen, og at tinger er så utrolig fælt. det klager og er kjempe lei seg, igjen noe jeg forstår godt, ja det er trist, men barnevernet og politiet gjør ikke dette fordi de synes dette er morro. NEI! Vist de kommer å henter en liten unge eller en lite barn, så er det ALLTID en grunn til det, uansett om du kanskje ikke forstår grunnen der og da, så ligger det som regel en grunn til akkurat hvorfor de kommer å henter din unge! 

Mange av dere tror jeg snakker uten erfaring, men der tar mange av dere feil, for jeg gjør ikke det! jeg har ikke jobbet i barnevernet eller politiet, men jeg brenner virkelig for å jobbe under barnevernet, å hjelpe andre barn som ikke har det bra, hjelpe de barna med å få et bedre sted å bo. nå tenkte jeg at jeg skulle fortelle litt av min historie til dere. ( Historien Forsetter under bildet)


Det hele startet en Juli dag i 2002! Jeg bodde sammen med Tante og Onkel, pga Mamma og pappa hadde ting de måtte finne ut av på egen hånd, Jeg våknet opp en morgen da jeg viste barnevernet skulle komme for å snakke med meg, siden dette er nå 12/5 år siden er det ikke så mye jeg husker, Men da barnevernet kom sa de til meg at jeg skulle pakke alle tingene mine å bli med dem, jeg tenkte hvorfor skal jeg bli med disse fremmede menneskene, men jeg gjorde som de sa, etter en lang stund, satte vi oss i bilen for å kjøre til Hønefoss Barnehjem.. når dette skjedde var jeg kun 9 år gammel, Så jeg viste ikke hva barnehjem var eller noen sånne ting, men til min store overaskene så var det kjempe fint, med mange andre barn jeg kunne leke med, som en 9 åring tenker man ikke akkurat mye på hva som skjer rundt seg og hvorfor ting er som de er, men jeg kom inn å fikk meg en kjempe stor å fint rom.. Jeg ble kjent med andre barn som var der, jeg lekte og hadde kjempe morro, vi fikk velge hva vi ville ha til middag, vi fikk velge hva vi skulle se på tv, å vi fikk uke penger ut i fra alderen våres.. Vi fikk bli med ut å bade.. jeg likte det utrolig nok ganske godt, dette var jo som et barne hotell. Etter 3 uker der. så blir jeg flyttet videre til en familie jeg ikke kjenner, jeg har kun møtt de 3 ganger mens jeg var på barnehjemmet, Det tar meg godt i mot, smiler, å tar med meg på masse vis av turer i skog og mark. I dette fosterhjemmet bodde jeg i ganske lenge, jeg bodde kun i dette fosterhjemmet hele tiden, jeg bodde her i nemlig 10 år.
Jeg er veldig glad for det, for jeg lurer på åssen jeg hadde vært i dag om jeg skulle være et sted, folk kranglet, russ og masse annet. Men da jeg ble 17 år gammel døde min biologiske mor!, Noe som sitter i meg den dag i dag, Jeg har så utrolig masse ting jeg ville sagt henne! Men fosterforeldra mine tok veldig godt vare på meg, å hjelp meg når jeg var lei meg!.. Når jeg da fylte 18 år og fram til den dagen jeg flyttet ut der i fra begynte ting å bli vanskelig, Ikke det at jeg festet og gjorde masse galt, men jeg var plutselig myndig, å kunne bestemme ting selv. men ting gikk ikke som planlagt for jeg ville ha mine engene meninger, jeg ville ikke mene det alle andre mente.. Så det var da en evig krangel mellom meg å fosterforeldra mine om dette her, til slutt tok barnevernet å flyttet meg til en egen barneverns bolig hvor jeg kunne bo alene, å klare meg selv. men bak delen med det er at når man først flytter ut av et fosterhjem kan man ikke flytte hjem igjen... Den dag i dag, bor jeg forsatt for meg selv, å trives ganske bra, Jeg er veldig glad for alt jeg har lært, å glad for at jeg ble flyttet på når jeg ble det!

Dette er ikke hele min historie, men det er litt av den! ( Da blir det utrolig langt innlegg vist jeg skulle skrevet hele)7 kommentarer

liker å lese slike historier ! Bodd selv i fosterhjem siden jeg var 11-19! Og det er noe av det beste som skjedde med meg! Det er som du sier - det er ALLTID en grunn til at barnet flyttes ! Og det er vell lettere for de det gjelder å skylde på noen andre, og dessverre blir fosterforeldre og barnevern en skyldebøtte! De får mye kjeft og dritt til tross for at de redder liv ! Ha en fin kveld videre ! :)

Mange fine ord. Synes du er sterk!

Jeg er uenig med deg her. Det er kanskje mange barn som har fått ett godt hjem i fosterhjem/barnehjem/institusjon. Men jeg har min egen historie og mange av mine gode venner og mange jeg kjenner har en helt annen erfaring med barnevern. Jeg selv ble flyttet til en akutt instutisjon når jeg var 16 år gammel. Ingen god grunn. Politiet hentet meg plutselig, rev og røska i meg. Barnevernvakta som sku kjøre meg til instutisjonen smilte mer og mer jo mer jeg gråt og jo mer jeg hylte. Jeg ble ikke behandla bra, jeg fikk ikke si meningene mine. Med en gang jeg kom til instutisjonen så anmeldte jeg barnevernet, politiet og de som hadde gjordt dette med meg. Jeg skaffa meg en advokat dagen etter og det ble en rettsak tilslutt. Dagen FØR rettsaken, trakk dem saken på meg. Advokaten min sa at dem trakk saken fordi dem ikke hadde en god grunn til det, og barnevernet skjønte det jo mere jeg pusha på at jeg skal hjem, jo mer pusha dem meg, men tilslutt så ga dem seg og trakk alt. Jeg kom hjem tilsutt med masse traumer og enda mere dårlige erfaringer om barnevernet enn det jeg hadde fra før av. Instutisjonen jeg var på vil jeg ikke si så mye om, men det eneste jeg vil skrive at jeg hadde panikk anfall med, hyling gråting, pustevansker, hyperventilering og mye anna hele tiden. Jeg fikk ikke hjelp, jeg måtte klare meg selv og ingen hørte på hva jeg sa eller mente. Dette er litt av min historie med barnevernet. Mange av mine gode venner har blitt seksuelt misbrukt, voldtatt, blitt slått, sparka, rett og slett vold mot mindreårige på alle mulige måter. De har aldri fått no hjelp for det uansett hvor mye de har prøvd. Flere jeg kjente tok livet av seg pga barnevernet ødela alt for dem, dem ga opp, orka ikke å leve ett sånt liv lengre. Men jeg er glad for de vennen e jeg har i dag som fortsatt holder seg gående. Det er vanskelig for dem, alle traumer som barnevernet og alle tiltak rundt har ødelagt. Husk det at det er VELDIG mange som har det sånn som det her. Dere aner ikke hvor mange som faktisk har blitt ødelagt, tatt selvmord pga dette "hjelpetiltaket"... veldig mye er ikke som folk trur. Tenk på de som ikke har det no godt som blir oversett og misbrukt som faktisk bor i et barneverns tiltak.........

Du er sterk! Stå på <3

Så sterk historie, og tøft å dele det! Kan forstå at ting blir veldig annerledes når du plutselig blir myndig og bestemmer selv... Håper alt går fint, og at du står på videre! <3 Kondolerer med moren din <3

Så bra du deler dette, modig og flott skrevet. <3

Jeg skjønner veldig godt poenget i det du skriver her. Jeg er og enig i at det mange som klager over dette temaet. Selv har vi ei lita datter på litt over to måneder som ble tatt vekk fra oss på feil grunnlag. Eneste grunnen de hadde var at de hadde fått inn en beskymrings melding om at jeg drev med rus. De har tatt flere urin prøver og alle andre prøver ang det som viser negativt. De har snakket med de jeg kjenner ang dette og der har de fått bekreftet at jeg ikke driver med det. Men igjen jeg skjønner deg godt og kjenner meg igjen i det du skriver. Eneste er at jeg er litt uenig i i det med at alle som klager over BV . For det er en god del som blir tatt i fra den lille på helt feil grunnlag.

Skriv en ny kommentar